Alles wat de natuur in haar reinste vorm zo mooi maakt, is in ruime mate aanwezig in de producten van Fuente. Het resultaat is een zeer uitgebreide, professionele productlijn die weldadige luxe en duurzaamheid ademt. Fuente is ontstaan uit een pure bron van natuurlijke bestanddelen. Al die bijzondere aspecten maken de producten van Fuente wereldwijd enorm geliefd.

Geschiedenis


De oorsprong van Fuente ligt in het adembenemend mooie, ongerepte Andalusische lagune-gebied: Laguna Fuente de Piedra. Hier vindt het Nederlandse bedrijf haar inspiratie én het allermooiste natuurlijke water. Dit water wordt verrijkt met de beste grondstoffen uit Meseta, het gebied met uitgestrekte tarwevelden, zuivere kruiden en pure minerale bronnen.

Twee glorieuze gebieden, waarvan de natuurlijke krachten zijn gebundeld in een complete haarverzorgingslijn: Fuente.

Op deze magische plek ontwikkelden Spaanse onderzoekers in de jaren 90 de basisgedachte van Fuente. Haar bestaat voornamelijk uit 2 bestandsdelen: vocht en proteïne. Gezond haar kan beschadigd raken door invloeden van de zon, chloorwater, milieuvervuiling of kleuren. Het maakt niet uit wat de oorzaak is, alle haarproblemen zijn terug te brengen tot een probleem met één van deze 2 elementen. De vocht- en proteïnebalans moeten weer in hun natuurlijke evenwicht worden teruggebracht.

Daarom zijn de belangrijkste bouwstenen in Fuente producten moisture en proteïne. Deze basis, gecombineerd met andere luxe natuurlijke ingrediënten, zorgt voor de optimale beleving en brengt het haar weer terug in een natuurlijke, gezonde conditie.

Organic Wellness


De natuur heeft de kracht om te helen, te verjongen, te voeden en aan te vullen. Onze inspiratie en ingrediënten zijn afkomstig uit de ongerepte Spaanse natuur. Door het gebruik van pure en organische ingrediënten ervaart u de kracht van deze Spaanse natuur in de producten van Fuente. Hierdoor beleeft u een luxe wellness ervaring met fantastische resultaten.

Organic wellness_logo_web

MAGNETISCHE KERN


De Universiteit van Leuven heeft het fenomeen van produceren met magnetische velden ontdekt. Het principe van produceren met magnetische velden leidt ertoe dat plantaardige moleculen, die van nature vele malen groter zijn dan chemische moleculen, aanzienlijk verkleind worden waardoor ze veel gemakkelijker in het haar kunnen dringen om hun werking te kunnen doen.

Het resultaat is een verbeterde werking van zo’n 25% wat in haarverzorging een gigantische stap is. Fuente heeft deze vorm van produceren dan ook in de vernieuwde lijn toegepast. Beschadigd haar is negatief geladen, echter worden de Fuente producten tijdens de productie positief geladen. Hierdoor wordt de effectiviteit op beschadigd haar aanzienlijk verbeterd.

Kruiden

kruiden extracten


Organische kruidenextracten hebben de kracht om te genezen, energie te geven en te vernieuwen. We infunderen ze in de fuente producten om de perfecte combinatie van verrijkende voordelen te creëren.

Bronwater

Bronwater


Water is alles, ons water komt rechtstreeks uit de bron van perfectie – een natuurlijke rivierbron uit het natuurreservaat fuente de piedra. Verrijkt met ionen vormt deze het hart van ons natuurlijk proces.

Olie

Natuurlijke oliën


Oliën vormen onze finishing touch. Geoogst uit wilde bloemen en kruiden zorgen deze oliën steeds weer voor een luxe spa-ervaring.

Fuente & Duurzaamheid

In de salon’s


Fuente doet er alles aan om zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo kunnen via het unieke Fuente Refill Station Fuente Shampoo of Care flacons opnieuw gevuld worden. Naast een besparing voor de klant draagt het daarbij mee aan een beter milieu en vermindert het plasticverbruik.

In de webshop


Alle bestellingen via onze webshop worden milieuvriendelijk verwerkt. Onze flacons zijn vervaardigd van recyclebaar PET en de vulling, benodigd voor het versturen in een verzenddoos, is gemaakt van aardappelmeel. Om deze vulling te vernietigen hoeft deze alleen maar in het water of toilet gedeponeerd te worden om volledig 100% op te lossen!

duurzaamheid-oranje_vegan

Vegan


Zonder dierlijke ingrediënten of andere toevoegingen

duurzaamheid-oranje_koneen

Proefkoneen


Zonder dierproeven en tegen dierenmishandeling

duurzaamheid-oranje_fsc

Forest Stewarship Council


Wij ondersteunen het behoud van bossen en tropische oerwouden

duurzaamheid-oranje_organic

Organische ingrediënten


Ingrediënten van natuurlijke & plantaardige oorsprong

duurzaamheid-oranje_aromas

Natuurlijke aroma’s


Pure aroma’s uit de natuur bepalen de geur van onze producten