Filosofie van Fuente Haircare


Het menselijk haar bestaat voornamelijk aan de buitenzijde uit keratine (zoals een nagel) en aan de binnenzijde uit vocht en proteïnen. Indien er een probleem is met het haar komt dat dus voort uit een tekort aan vocht of aan proteïnen of aan beiden.  Wanneer er dus gesproken wordt over een shampoo of conditioner die bedoeld is voor een bepaald probleem dan is dit vooral  voor marketingdoeleinden want hoe een probleem dan ook is ontstaan, het gevolg is altijd een tekort aan vocht of proteïnen of beiden.

Fuente heeft dan ook gekozen voor de meest voor de hand liggende oplossing, het tekort aan vocht en/of proteïnen aanvullen.  Zodra deze aanvulling heeft plaatsgevonden is het resultaat altijd weer gezond haar! Natuurlijk hangt het van het haar en beschadiging af hoe lang het herstel nodig heeft, dit kan al met enkele wassingen plaatsvinden maar kan ook enkele weken duren en soms is er bijvoorbeeld ook een intensievere methode nodig door middel van een conditioner of masker.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om ook de keratine te behandelen, echter zoals gezegd, dit is een harde buitenkant en die kun je dan ook alleen maar aan de buitenzijde behandelen. Ook daarvoor heeft Fuente aparte producten ontwikkeld maar daar zullen we altijd bij vertellen dat dit slechts aan de buitenkant mogelijk is en dat houdt in dat dit een doorlopende behandeling is, zodra hier mee gestopt wordt, komt het probleem vanzelf weer naar boven.

Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken maakt Fuente gebruik van een productieproces op basis van magnetische velden, een soort magnetron dus. Het voordeel van deze wijze van produceren is dat bijvoorbeeld de shampoo die in zo`n machine geproduceerd wordt, positief wordt geladen. Beschadigd haar heeft op de plek van beschadiging een negatieve lading. Vanuit de natuur weten we dat positieve en negatieve moleculen elkaar aantrekken en vandaar dat de werking van alle Fuente producten zo extreem effectief zijn!

Door terug te keren naar de bron van een probleem is het ons gelukt om dit ook effectief op te lossen!

duurzaamheid-oranje_vegan

Vegan


Zonder dierlijke ingrediënten of andere toevoegingen

duurzaamheid-oranje_koneen

Proefkoneen


Zonder dierproeven en tegen dierenmishandeling

duurzaamheid-oranje_fsc

Forest Stewarship Council


Wij ondersteunen het behoud van bossen en tropische oerwouden

duurzaamheid-oranje_organic

Organische ingrediënten


Ingrediënten van natuurlijke & plantaardige oorsprong

duurzaamheid-oranje_aromas

Natuurlijke aroma’s


Pure aroma’s uit de natuur bepalen de geur van onze producten

Alles wat de natuur in haar reinste vorm zo mooi maakt, is in ruime mate aanwezig in de producten van Fuente. Het resultaat is een zeer uitgebreide, professionele productlijn die weldadige luxe en duurzaamheid ademt. Fuente is ontstaan uit een pure bron van natuurlijke bestanddelen. Al die bijzondere aspecten maken de producten van Fuente wereldwijd enorm geliefd.

Organic Wellness


De natuur heeft de kracht om te helen, te verjongen, te voeden en aan te vullen. Onze inspiratie en ingrediënten zijn afkomstig uit de ongerepte Spaanse natuur. Door het gebruik van pure en organische ingrediënten ervaart u de kracht van deze Spaanse natuur in de producten van Fuente. Hierdoor beleeft u een luxe wellness ervaring met fantastische resultaten.

Organic wellness_logo_web

MAGNETISCHE KERN


De Universiteit van Leuven heeft het fenomeen van produceren met magnetische velden ontdekt. Het principe van produceren met magnetische velden leidt ertoe dat plantaardige moleculen, die van nature vele malen groter zijn dan chemische moleculen, aanzienlijk verkleind worden waardoor ze veel gemakkelijker in het haar kunnen dringen om hun werking te kunnen doen.

Het resultaat is een verbeterde werking van zo’n 25% wat in haarverzorging een gigantische stap is. Fuente heeft deze vorm van produceren dan ook in de vernieuwde lijn toegepast. Beschadigd haar is negatief geladen, echter worden de Fuente producten tijdens de productie positief geladen. Hierdoor wordt de effectiviteit op beschadigd haar aanzienlijk verbeterd.

Kruiden

kruiden extracten


Organische kruidenextracten hebben de kracht om te genezen, energie te geven en te vernieuwen. We infunderen ze in de fuente producten om de perfecte combinatie van verrijkende voordelen te creëren.

Bronwater

Bronwater


Water is alles, ons water komt rechtstreeks uit de bron van perfectie – een natuurlijke rivierbron uit het natuurreservaat fuente de piedra. Verrijkt met ionen vormt deze het hart van ons natuurlijk proces.

Olie

Natuurlijke oliën


Oliën vormen onze finishing touch. Geoogst uit wilde bloemen en kruiden zorgen deze oliën steeds weer voor een luxe spa-ervaring.

Salon Duurzaamheid


Fuente doet er alles aan om zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo kunnen via het unieke Fuente Refill Station Fuente Shampoo of Care flacons opnieuw gevuld worden. Naast een besparing voor de klant draagt het daarbij mee aan een beter milieu en vermindert het plasticverbruik.

Duurzame Verpakking


Alle bestellingen via onze webshop worden milieuvriendelijk verwerkt. Onze flacons zijn vervaardigd van recyclebaar PET en de vulling, benodigd voor het versturen in een verzenddoos, is gemaakt van aardappelmeel. Om deze vulling te vernietigen hoeft deze alleen maar in het water of toilet gedeponeerd te worden om volledig 100% op te lossen!